Anne-Marie Jung (Schiedam, 1976) is actrice, comédienne en zangeres. Ze maakte vanaf haar 17de levensjaar al haar eigen liedjesprogramma’s en zong bij verschillende soul- en funkbands in en om Rotterdam. Zij trad op met het Metropole Orkest en maakte twee cd’s onder de naam Diva Rouge. Van kinds af aan genoot zij theateronderwijs aan de Rotterdamse jeugdtheaterschool Hofplein. Daar speelde zij onder ander de populaire rol Buikie in de musical én tv-film Kruimeltje.

Op haar 20ste besloot Anne-Marie te gaan studeren aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. Na haar afstuderen in 2000 speelde ze in de musical Tsjechov. Hiervoor werd zij genomineerd voor een Musical Award. Daarna speelde ze in musicals als Foxtrot, Verdi e morto, Little Shop of Horrors, Assepoester, Nonsens, de GVR, Batte (met het Schönberg Ensemble) en Annie. Ook was zij te zien in de Stephen Sondheim-productie Sunday in the Park with George in het M-lab in Amsterdam.

Op Theaterfestival de Parade was Anne-Marie naast Alex Klaasen te zien in de voorstelling Het Betere Werk en in de voorstelling Kick met Christine van Stralen en Niek Barendsen.

In 2003 won Anne-Marie een Gouden Beeld (Nederlandse Emmy Award) samen met haar trio de Bifi’s voor hun gelijknamige komedie. Het jaar daarop tourde het trio met hun muzikale voorstelling door het land.

Als actrice is Anne-Marie vast verbonden aan het populaire Het Klokhuis en ook als zangeres is ze daar regelmatig te zien (o.a. met Typhoon). Anne-Marie speelde meer dan een jaar lang het personage Bianca in de telenovelle Lotte op Tien. Ze speelde gastrollen in o.a. Jiskefet, Draadstaal, Koefnoen, Daar Vliegende Panters, Divorce, Jeuk, Zaterdagavondjurk, Flikken Maastricht, Dokter Tinus,Welkom bij de Romeinen en Welkom in de jaren 60. Ook parodieerde ze o.a. de Andrew Sisters en Noraly Beyer in het programma Koppensnellers. In de muzikale serie Annie M.G. (regie Dana Nechustan) speelde ze Annie’s vriendin en journaliste Wim Hora Adema.

Anne-Marie is een bekende stem in teken- en animatieseries en in reclames. Daarnaast werkt ze als voice over voor verschillende tv-programma’s en tv-zenders (stationvoice).

In het seizoen 2010/2011 was Anne-Marie te zien in één van de hoofdrollen van de succesvolle musicalproductie Petticoat bij Stage Entertainment. Hier werd ze opgemerkt door André van Duin, die haar vervolgens vroeg voor zijn nieuwe theatervoorstelling. Samen met van Duin en Ron Brandsteder tourde ze in 2011 met de voorstelling Ja hoor, daar is ie weer…! door Nederland.

In 2012 werd Anne-Marie ontvbc_1485huld als De Mol in het razend populaire programma Wie is de Mol. In datzelfde jaar is ze meerdere afleveringen te zien als kandidate in de kennisquiz De Slimste Mens. Ze schopt het uiteindelijk tot de halve finale en blijkt de slimste vrouw van Nederland.

In het seizoen 2013/2014 was Anne-Marie samen met Bastiaan Ragas te zien in de muzikale cabaretkomedie Maar je krijgt er wel heel veel voor terug onder regie van Diederik Ebbinge. Daarnaast las ze in dat seizoen in de theaters De Vaginamonologen voor, speelde ze een rol in de internationale speelfilm Kenau onder regie van Maarten Treurniet en speelde ze in de film Hartenstraat. In datzelfde seizoen trad ze samen met Marijn Brouwers op in Het Concertgebouw in Amsterdam bij de Robeco Zomerconcerten, als gaste bij de Ode aan Frans Halsema. Ook speelde ze de hoofdrol in de M-lab productie Het Grote Geluk, onder muzikale leiding van Jan en Keez Groenteman.

In 2015 schitterde Anne-Marie in de tv-serie Goedenavond Dames en Heren met Huub Stapel. Ook vertolkte ze in dat jaar in twee films een hoofdrol, in de actie komedie Hallo Bungalow (release december 2015) en in de romantische komedie Rokjesdag (release voorjaar 2016).

In het theater was Anne-Marie in het seizoen 2015/2016 samen met Bastiaan Ragas en Lieneke le Roux te zien in de cabaretkomedie Zij is de Baas! Daarnaast vertelde en zong zij samen met Het Gelders Orkest de klassieke muziekvoorstelling Maximus Musicus. Ook tourde ze door Nederland met de muzikale ensemblekomedie We want More! met o.a. Angela Groothuizen, Elise Schaap, Tina de Bruin en Rop Verheijen. Ze verscheen diverse malen als gast in de theaterhit de Oasebar met Gerard Cox en Joke Bruijs.

In het najaar van 2016 was Anne-Marie met Rop Verheijen te zien zijn in de tv-serie Beste Vrienden op NPO3 en speelt  zij één van de hoofdrollen in de Videoland-serie Vaders en Moeders.

Anne-Marie speelde vanaf oktober 2016 haar eerste solovoorstelling De Exoot,in de Nederlandse theaters

Vanaf september 2017 tm januari 2018 speelt ze in de slapstickcomedy The Play That goes Wrong.

In seizoen 2018/2019 zal zij uitkomen met haar tweede solovoorstelling Ram bij impresariaat Bos Theater Producties.

In de Disney/Pixar-productie Coco vertolkt zij in de Nederlandse versie de rol van Frida Kahlo en spreekt zij de stem in van Koko, de moeder van Lloyd, in Warner Bros’ De LEGO Ninjago Film.

 

In het tv- en online programma Vet Fit probeert Anne-Marie op dit moment, samen met Og3ne, Brace, René Froger en plus minus 35.000 onbekende Nederlanders,in 100 dagen fit te worden. 

Samen met haar vriend Burt Rutteman heeft ze een dochter, Sue.